Subscribe Twitter Facebook

28 Eylül 2010 Salı

Salça Kutusu, Oldu Fırça Kutusu :)



Daha önce salça kutusunu boyamıştım ve kalemleri koymuştum.




Artık boşalan salça kutularını at(a)mıyorum. :) Boya boya bakalım nereye kadar. :)

Daha önce bloğumda ** BİM den aldığım peçetelerden burada **  bahsetmiştim.

Kutuyu önce beyaza boyadım ardından bu ayıcıklı peçeteyi yapıştırdım. Yapıştırmadan önce peçetenin genişliği tam oluyordu ama peçeteyi yapıştırırken biraz sündü, uzadı fazla geldi kutuya. Bir dahakine pandaları ayrı ayrı keserek yapıştırmayı düşünüyorum.

Yapıştırma işleminden sonra mat sprey vernik sıktım. Keşke dedim parlak sıksaydım. Mat olunca biraz sönük gibi kaldı. Aslında üstünden bir katta parlak sıkabilirim. Bakalım artık.

İşte bir hobivakti daha burada noktalandı.

Yarım kalan, yapmayı planladığım şeyler var sırada. Onlarda bitince eklerim buraya. :)

Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın.
Sevgiyle kalın.



18 yorum:

  1. ellerine sağlık...çok hoş olmuşlar...
    atılır mı hiç... ganimet onlar! :))

    bu arada, tatile gitmeden hazırladığım puantiyeli taslakları eklemekteyim hala...seninkiler sırada... bugünkünün büyüğü olsaydı keşke. çok güzel olmuş duvarlar puantiyeli puantiyeli... :)
    teşekkürler ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. :)

    Resmi biraz büyütüp url sini yazdım bloğuna.

    Bak bakalım olmuş mu?

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan arkadaşım, pek güzel olmuşlar. Cesaret edebilsem bende evde ne var ne yok peçete transferi yapıcam ama korkuyorum herşeyi berbat etmekten...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Özlem,

    Cesaretlik pek bişey yok aslında.

    Acemiliğini bu tarz şeyleri boyayarak çıkarabilirsin. Baktın hızını alamadın, bu iş hoşuna gidiyor yavaş yavaş evdekileri yapabilirsin.

    İçinde kalmasın bence. En azından denedim dersin. :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Bu peçetelerden ben de almıştım.Hoş bir fikir verdiniz bana teşekkürler.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Meleğin Dünyası,

    Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Ayrıca sizede fikir olması sevindirici. :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili hobi vakti gönerdiğin maile cevap verdim fakat ulaştımı bilmiyorum mail adresini aradım fakat bloğunda bulamadım bana gönderirsen seve seve detaylarını anlatırım canım

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Gönül,

    BLoğunun sonuna kadar gidince cevabımı aldım arkadaşım.

    Siyah yapışkanlı kağıtlarla yapıldığını öğrendim. Ayrıca şablonları googlede arayınca bulabileceğimide anladım. :)

    Teşekkür ediyorum yorumuma geri döndüğün için. :)

    YanıtlaSil
  9. tamam canım kolay gelsin şimdiden ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş olmuş ellerine sağlık.Benimde ihtiyacım var aslında Fırça Kutusuna.

    YanıtlaSil
  11. Elelrine sağlık arkadaşım çok hoş olmuş, biliyosun sayende ben de aldım bu desenden :D ama kutu boyamayı düşünmüyordum :D çok hoş olmuş denemeliyim hemen :D Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Çok hoş olmuş
    çok amaçlı kullanılabilecek bir kutu
    banyoda fırçalar taraklar konabilir
    kalemlik olur
    hediye olur
    daha neler neler
    ellerine sağlık güle güle kullan canım......

    YanıtlaSil
  13. öncelikle ellerinize sağlık, inanılmaz güzel olmuşlar. Benimde elimde böyle atıl bir şekilde duran tenekeler var. Bende sizin gibi değerlendirmek istiyorum ama nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrim yok. Sizin yapılış aşamasındaki yazdıklarınızı okudum. Her bir detay not aldım ama anlamadığım 2 kısım oldu. Bunlardan ilki, teneke kutuyu boyarken nasıl bir boya kullanıyoruz? Sözkonusu boyayı galvanizli kapları boyarkende kullanabilir miyiz? İkincisi ise peçeteyi olduğu gibi direkt mi yapıştırıyoruz kutuya. Yoksa kesiyoruz, biçiyoruz, katlarını ayırıyoruz gibi mi?

    Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Umarım çok fazla şey istemiyorumdur sizde... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. brai:
    Beğendiğinize sevindim. :) Teşekkür ederim.

    Sorularının cevaplarını ayrıntılı şekilde cevap vermeye çalışayım.

    Peçete transferi yapılacaksa zemin mutlaka beyaza boyanmalı. Başka renklere boyanırsa, peçete ince olduğu için yapıştırıldığında renkler karışır desen net belli olmaz.

    Elinizde su bazlı akrilik beyaz boya varsa onunla boyayabilirsiniz. Ama fırça ile boyarsanız fırça izleri olacak dalga dalga görünecektir. Bunun yerine sünger fırça yardımı ile pat pat vuruşlar yaparak tüm yüzeyi boyayabilirsiniz.

    Sünger fırça nasıl bişey diye soracak olursanız aşağıda verdiğim adrese bakabilirsiniz.

    http://www.idealpazar.com/Flex-Sunger-Firca-Yuvarlak-13-mm,PR-1292.html

    Ben bunları beyaz sprey boya ile boyadım. 2 dakikada tüm yüzeyi boyayabilirsiniz. Yalnız sprey boya alırken dikkat edin, kullanım alanları metal, ahşap vs. diye üzerinde yazar. Benim aldığım hem metal hem ahşap zeminlir için uygun olanlardandı. Tüm yüzeyi beyaza boyadıktan sonra kurumaya bırakın.

    İkinci sorunun cevabı: Ben bu kutuda peçeteyi bütün olarak kullandım çünkü üzerindeki resim büyüktü. Ama diğer kutuda desen daha küçük olduğu için desenin kenarlarını keserek yapıştırdım.
    Büyük peçeteyi yapıştırmak biraz risklidir. Nedenine gelince, tutkalı sürdükce peçete esniyor. İLk aşamada bence parça parça desenler yapıştırmayı deneyin.

    Eğer kalın 3 katlı olan peçetelerden kullanacaksanız. Öncelikle kesim işlemini yapın, sonra tüm katlarını ayırın tek kat olarak yapıştırın. Ama normal tek katlı peçetelerden kullanacaksanız onu kesip direk kullanabilirsiniz.

    Detaylardan sonra şimdi özetleyim. :)
    Beyaza boyadığınız kutunun neresine peçete yapıştırmak istiyorsanız kestiğiniz (katlarını ayırıp tek kat haline getirdiğiniz) peçeteyi yerleştirin. KÜçük fırça yardımı ile (ince uçlu olanlar değil. Çok ince olmamalı) peçete tutkalından bol miktarda alıp peçetenin ortasından başlayıp yanlara doğru yapıştırmaya başlayın. (Bir uçtan diğer uca yapıştınmaya kalkarsanız, yırtılabilir, büzüşebilir vs.) Peçetenin her yerini tutkalla yapıştırdığınıza emin olun. Yoksa verniklerken tutkallamadığınız yerden peçeteye geçer ve bozulma olabilir.

    Son olarak tamamen kuruduktan sonra ister su bazlı vernik, ister sprey vernik ile vernikleyin ki, korumaya almış olursunuz.

    Mat yada parlak vernik hangisini isterseniz kullanabilirsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
  15. Harikasınızzz ne diyim, sayenizde kafamda birçok şeyi oturtmuş oldum. Çok teşekkür ederim tekrardan, braiden kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. yaptığınız tüm galvaniz boyama çalışmalarını çok beğendim. bu ayıcıklı kalemliğe ayrıca bayıldım..:) sayenizde -biraz geç kalmış olmakla beraber- ben de başladım bu faaliyetlere:) yalnız bir kaç sorunum var bu konuda size danışmak istiyorum.. öncelikle polisan'ın beyaz sprey boyasını almıştım ancak boya inanılmaz ağır kokuyor ve bu da evde boyama yapmamı pek mümkün kılmıyor.. diğer sorum da şu ki boya 400 ml'lik olmasına rağmen 4 salça kutusu, 1 şişe boyamamla birlikte oldukça azaldı. sizce çok mu israf ediyorum? :)
    sorularımla sizi çık sıkmamışımdır umarım.. şimdiden çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Teşekkür ederim. :)

      Sprey boya ve sprey vernik yapılacaksa açık havada yapmalısınız. Yoksa oda kötü kokar. Boya kuruduğu zaman koku gidiyor. Eğer akrilik boya ile boyayacaksanız onu evde yapabilirsiniz zira kokusuzdur. :) Nasıl yapıldığını bu yorumlar bölümünde yukarı doğru çıkarsanız anlatmışım. ;)

      400 ml lik dediğin eğer sprey boya ise bitmesi doğaldır. Heleki bir kaç kaç sıktıysan çabuk bitiyor. :)

      Kolay gelsin.

      Sil

 
Powered by Blogger