Subscribe Twitter Facebook

20 Ağustos 2010 Cuma

Öğrenmek İstiyorum :)


Sevgili blog,

İnternette hobi dünyasında sörf yaparken bulduğum, çoğunluğu bloglar olmak üzere karşılaştığım sitelerde bu seferde Quilling e rastladım.

Tam yerine rast gelmişken,
"İyiki bloglar var"
demek geldi içimden.

Blog sahipleri yaptığı bir çok şeyi bloglarında paylaşıyor. Görmediklerimizi görüyor, bilmediklerimizi öğreniyoruz. Hele birde yapılan çalışmalar anlatımlı ise değmeyelim keyfimize. :)

Ve
"iyiki bir bloğum var, şuan bunları yazabiliyorum, yaptıklarımı paylaşabiliyorum ve beğendiklerimi bloğumda topluyorum."

Neyse, konumuz quilling ti değil mi?

İşte internette karşılaştığım quilling çalışmalarını ağzım açık hayranlıkla inceledim. Neler neler yapılmış.

Yapılanları görünce insanın
"Keşke bende yapabilsem "
diye düşünmemesi elde değil.

Peki nedir bu Quilling?

Quilling kağıdı ince şeritler halinde keserek rulo yapma ve şekilendirme sanatıdır.


** zavitoc ** alıntıdır.

Yapılan quilling nerelerde kullanılabilir ki?
Panolar yapılabilir mesela, tebrik kartlarına iliştirilebilir, hediye paketlerinde kullanılabilir, kutuları süslemede kullanılabilir, scrapbooking lerde kullanılabilir. Yani siz yeterki yapında kullanılacak yer çok. :)

Yine araya girmeden geçemeyeceğim ben.

Scrapbooking dedimde, bende bunlardan yapmak istiyorum yaa. Ne güzel çalışmalar yapılıyor hevesleniyorum. Scrapbooking nedir diye google başvurdum, scropbooking en basit tanımı ile bir fotoğraf albüm çalışmasıdır diyor ama ben süslenmiş tebrik kartı sanıyordum. :)

** scrapbookinginturkey ** alıntıdır

Sevgili blog,ben gördüğüm güzellikler karşısında hep hevesleniyorum yahu. Ama gel görki durumum vahim benim. Mesela bir kaç gündür quilling e takmış durumdayım. Madem yapmak istiyorsun araştırmalarını yap, malzemelerini hazırla, anlatımlı çalışmaları incele ve uygulamaya geç dimi? Ama yoook tam o noktaya yoğunlaşmışken başka bir şey dikkatimi çekiyor hooooop kendimi o çalışmaları araştırırken buluyorum. Başlamadan bitiveriyor çalışmalar. Ama ondan hevesim geçmiyor ki, üstüne birde başka hobiler ekleniyor, yük üstüne yük biniyor. :)

Tam bu noktada başka bir konuya daha el atmak istiyorum sevgili blog.

Özellikle Brezilya bloglarında rastlıyorum, Bebekler yapıyorlar şirin mi şirin. Koca koca kafaları, bukle bukle saçları olanlardan. Onlarada heveslendim iyi mi? :) Onlarla ilgilide bir sürü bloglar buldum. Takipçileriyim biliyorsun. :) Şansıma youtube zaman zaman gösteriyorda bir kaç tanesinin yapılışlarınıda izleme şansına erişmiştim. Aklıma takıldı, acaba bunları neyle yapıyorlar, fimo hamuruyla mı? kendinden kuruyan hamurlarla mı? Yada özel bir malzemesi mi var? Başlarını ve ayakkabılarını yuvarlak strafor ile yapıyorlar. İşte sevgili blog bir arada bu noktada takılmıştım araştırırken kendimi başka hobi dünyalarında buluverdim.


** lucieneeva ** alıntıdır

Ha aklıma gelmişken, birde EVA ile figürler yapıyorlar. Hatta bazıları kalıplar bile veriyor. Kalıpları kopyalıyorum hep. Ama gel gör ki, EVA nedir bir türlü anlayamamıştım. Fotolara bakıyorum ama anlamıyorum ki, keçe desem değil? Karton desem değil, sırf bununla ilgili bir post bile hazırlayacaktım, "yardım edin EVA nedir, nereden bulabilirim" diye.

Dün gece quilling kağıtları araştırması yaparken tesadüf eseri EVA yı da keşfettim sevgili blog. Meğer EVA bir nevi sünger kağıtmış. EVAsünger kağıt diye satılıyormuş. :)))


** lucieneeva ** alıntıdır

Sonra, fimo için kalıplar falan kullanılıyordu. Bir araştırma yapayım bakalım neler çıkacak dedim, kendimi pasta dünyasında buluverdim :)

Buyur burdan yak Sevgili Blog. Yapmak istediklerim 1 di 2 oldu. 2 idi 3 oldu. 3 tü sonsuz olacak galiba. :)(:

Ne diyordum? Hah pasta.
Kalıp ararken desenli merdanelere kadar ulaştım. Ne güzel butik pastalar desenli, şekilli kurabiyeler yapıyorlar marifetli hanımlar. Birgün bende yapabilir miyim ki? :)


** ayseyaman ** alıntıdır


Birde kurabiyelerin üzerinde görüyorum değişik değişik kalıplarla şekiller verilmiş. Bayılıyorum o kurabiyelerede. Onları insan yemeye kıyamaz ki. :) Saatlerce uğraş sonra dakikasında bitsin. Bende o kalıplar olsa fimo hamurlarına kalıp çıkarırdım sonrada magnetler yapardım. :)(:



** didemscafe ** alıntıdır

Hazır aklıma gelmişken, Hobi Vakti Takipte serisine butik pasta bloglarını ekleyim. :)


Kabul, kabul... Bende var binbir heves, elde var sıfır.

Allahtan ahşap, cam, seramik boyamadan az çok anlıyorumda birde listeme onlar eklenmedi. :) Ama dikiş, nakış, örgüyü sevmiyorum. Yapılanlar hoşuma gidiyor ama ben bunlarla uğraşmaktan hoşlanmıyorum, zevk vermiyor bana. Ha bak birde yemek yapmayı sevemedim bir türlü... Üfff yemek işi bana büyük eziyet...

Kendime yeni bir kategori açacam Öğrenmek İstediklerim adı altında toplayacağım. İnşallah bir gün isteklerimi yerine getiririmde burada yayınlarım. Bu arada yayıNlamak mı? yayıMlamak mı? Bak şimdi buna takıldı aklım. Araştırırım bir ara. Buradan kopmayım şimdi. :)

Ve son olarak
iyiki google çevirisi varda, yabancı bloglarıda takip edebiliyoruz. Tam anlamıyla çeviri olmasada neler yazıldığını çat pat anlıyoruz. :)

Tamam tamam son sözlerimide yazayım,

Keşkelerinizin en aza indiği bir gün diler,
ve ben çekip giderim. :)

Sevgiler



12 yorum:

  1. Sana kesinlikle katılıyorum. Bu güzel yazın ve paylaşımın için teşekkür ediyorum.


    Son 3 gündür sana ve güzel postlarına yorum yazmaya çalışıyorum ama hiç birisi gönderilmedi sana. Blogla ilgili bu sorun nassıl geçer bilmiyorum senin gibi yorum yazamadığım arkadaşlarım da var.Bu yorumda sana ulaşır mı bilemiyorum. Ama seni severek takip ediyorum ve umarım bu durum bir an önce geçer

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu :)

    Yorumun geldi.

    Teşekkür ederim. :)(:

    YanıtlaSil
  3. Bu çalışmaların bende bir hayranıyım yapabiliyorum fakat yapacak okadar çok işim varki bir türlü sıra gelmiyor:( ancak böyle boynu bükü izliyorum:(

    Paylaşımın için teşekkürler tatlım;)

    YanıtlaSil
  4. Cnm ben de aynı hepsinden yapmak istiyorum ama vakit darlıgından sıra gelmiyor.Harika işler ama birer tane de olsa denemem lazım:))Bir de dugularını ifade edişine bayıldım gönlüne saglık...

    YanıtlaSil
  5. evaları bende gördüm merak sardım.Hatta ordaki kalıplardan keçe palyanço yaptım yiğenime...Materyali bende anlamaya çalışıyordum.bu sünger kağıtlardan satılıyormuki Kırtasiyelerde.Bende onlardan yapmak istiyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba devince

    Bizim buradaki kırtasiyeye sormak aklıma gelmedi. Büyük kırtasiyelerde muhtemeler vardır.

    Netten satış yapan sitelerde var.

    Mesela aşağıdaki linke bakabilirsin.

    Eva sünger kağıt diye googlede arama yap bakalım neler çıkacak.

    http://www.kagitvs.com.tr/default.asp?git=9&urun=197

    YanıtlaSil
  7. Bloğunuzu yeni buldum harika bir blok.Birde yukarıda ki şu yazı sanki beni anlatıyor.Bir an benmi yazdım acaba dedim:)Tam bir elsanatları tutkunuyum bir okadar iğneye ipliğe uzağım.Bir hobi hakkında bilgi ararken yenisi buluyorum ama hiç birini hayata geçiremiyorum.Çünkü 2yaşında bir kızım (En büyük hobim :)) var.İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  8. Adsız : Aslında adınla hitap etmek isterdim sana. :)
    Öncelikle hoşgeldin :)
    Bloğumu beğendiğine sevindim. :) Çocuklar küçük olunca haliyle bir çok şeyden uzak kalıyor insan.
    Bloğun var mı peki? Yoksa bir tane blog aç kendine derim.

    Güzel paylaşımlar oluyor. :)

    Ve teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  9. selam size ne kadar teşekkür etsem azdır ben de 2 gündür internette bulmaya çalışıyorum bunların bu figürlerde kullandığı nedir nasıl bir kumaştır keçe midir derken sizden öğrendim sünger olduğunu iyi ki bu bloklar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz :)

      Sanırım Eva dan bahsediyorsunuz. :)

      Bloğumun sağ tarafındaki kategorilerde Eva yı tıklayın derim, işinize yarayacaktır. :)

      Sil

 
Powered by Blogger