Subscribe Twitter Facebook

8 Mart 2012 Perşembe

2000 parçalık puzzle


Puzzle  yaptınız mı hiç?
Bundan yaklaşık 6 sene önce 8-9 tane, 1000 - 1500 - 2000 parça olmak üzere çeşitli puzzle yaptım. Görmek isterseniz, kategorilerimdeki Puzzle Dünyasında bulabilirsiniz. 
 Yardımcımda annemdi. :))


Bana, anneme, ablama, kardeşimede yaptık. 

Yeğenim puzzle yapmak için almış, sıkılmış, geri toplamış, öylece duruyordu. 

Anneme verelim, bununla uğraşır, sıkılmasın dedim. 

Aldık, getirdik anneme. Masaya yayıldık. Yalnız altındaki mukavva eğri büğrü olmuş, onun üzerinde başladık, ben bir ara anneme gidince yenisini alıp yerleştiririz diye düşündüm. İlk önce köşelerden başladık.  Bir hafta sonra gittiğimde annem çokca parçayı birleştirmişti bile. Ben yeni bir mukavva götürdüğümde artık çok geçti. Puzzle parçaları birleşmesine rağmen çok gevşekti ve diğer mukavvaya geçirirken dağılmalar oluyordu, o yüzden vaz geçtik. Aynı mukavvada tam gaz devam. :) Ama yanlışlıkla mukavvanın kalkık olan yerlerine bastırınca öbür taraf hooop ayaklanıyor, zaman zamanda parçalar dağılıyor. İlk zamanlar iyi gidiyordu annem için. Ama zaman geçtikce ve parçaları bulup yerleştirmekte zorlandıkca annem isyanları oynuyordu. :) Bunu ben yapamayacağım, gel yardım et, iş güç yapamıyorum, belim ağrıyor bla bla bla... :) 

Bir hafta sonumu orada geçirdim. Benim için harika 2 gündü. :) Ben puzzle  yaparken annem küçük kızımla ilgilendi, yemeğimi hazırladı. :)) Puzzle ile uğraşmak bana çok keyif veriyor. Zor kısımları, renklerin birbirine çok yakın olduğu bulmakta zorlanacağı yerleri birleştirmeye çalıştım. Ertesi hafta tekrar gelirim diyerek yine annemi puzzle ile başbaşa bıraktım. 

Bu arada köşelerden 2 parça eksikti. İçinde eksik olan parçalar çok olursa diyede konuştuk durduk annemle. O zaman ne anlamı kalırdı ki, o kadar uğraş, emek ver bir kaç yerde eksik parçaların olduğunu düşünebiliyormusunuz?  Buna rağmen yapmaya devam...

Hafta içi annem yine isyanlarda... Hani önceden annem bende kalıyordu çoğunu ben yapıyordum, annem bir kaç parça buldukca keyif alıyordu ve puzzle çabuk ilerliyordu ya, yine annem keyif alacak diye düşünüyordum ama keyif eziyete dönmeye başlamıştı annemde. 

Hafta içi bir gün yine gittim. Okullar açık olduğu için ha deyincede gidemiyorum ki... Ne yapalım, nasıl olur soruları ile cebelleşirken, annem kaldıralım atalım dedi. :) Kesin çözüm... :) 

Alıp eve getireyim yapayım desem benim küçük kız izin vermez, parçaların tam olduğundan emin değiliz zaten. Birde 2000 parçalık puzzle çerçevelettirmeye kalksak iyi bir çerçeve, paspartu vs. derken en az 70 lira çerçeve parası olacak.

Onca uğraşa rağmen, birleştirilen puzzle özenle dağıtıldı, poşete atılıp, kapıya konuldu. Birazcık içim acıdı, itiraf edeyim. 

Annem rahatladı. :)))




11 yorum:

  1. Ayyy bu güzelim şeyy çöğe mi gitti yani :S üzüldüm doğrusu ben hiç puzzle yapmadım :) yapamamda uğraşamam ya çok sıkar beni :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlu son beklerken, benimde içim acıdı.
    Neyse sağlık olsun. Mutlu olmak için başlanan uğraşlar sıkıntı veriyorsa, hiç uzatmamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar sabırlısınız hayran kalmamk elde değil bide o kadar uğraşmaya çöpe ha???
    hayatta uğraşmam:))
    bana eğerişkence yapmak isteyen var ise o işi bana yaptırmatır:)tez canlıyım ben gelemem.Bir ara eşim alayım yaparız demişti sağol kalsın dedim bide onunla uğraşıcam yani benim için bir külfet:))
    valla bravo hobim vaktim ne diyeyim:))

    YanıtlaSil
  4. atıldığına üzüldüm, belki bulunurdu eksik parçalar:(((hiç puzzle yapmadım ama almak üzereyken vazgeçtiğim çok oldu.

    YanıtlaSil
  5. eşimel puzzle yapmaya bayılırız,ilk yaptığımız 3000 likti:))bir ayda bitirmiştik.şimdi salonumuzun duvarını süslüyor...eksik parça çıkması çok yazık,onca uğraşmışsınız...

    YanıtlaSil
  6. Aaaa nasıl kıydınız onca emeğe. Eksik parçaları firmaya yazıyorsunuz, gönderiyor. Benim de eltimler pek meraklı bu işe. 1500 parçalık bir puzzleda 1 tek parça eksikti. Firma İspanyada. Yazdılar çat pat İngilizce ile, mesela K-17 dediler tam da o parça bir paket yapılıp gönderildi. Güvenilir firma olmak başka şey tabi. Türkiye'de olsa bu firma gönderir miydi bilmem. Ama dilerim biz de iş ahlakı konusunda bu ayara geliriz. Sonuçta İspanya da biz emsal bir ülke.

    YanıtlaSil
  7. Oyyyy isim olmaz valla dayanamam ki ben basım ağrır çatlarım onu yapayım derken en iyisi atın gitsin kim uğraşacak onunla;)

    YanıtlaSil
  8. gitti güzelim puzzle, hem de önemli köşeleri bitirmişken :D ah ahhh güzelim ne yaptınız siz :D Ben de puzzle delisiyim, aslında sabırsız biriyim ama çok seviyorum uğraşmayı :D Bir tanesi de çerçevelenmeyi bekliyo hala...

    Güzel bir resim arıyorum, aslında buldum da indirime girmesini bekliyorum :D Biz eşimle eksik parçaları bir şekilde kretuvarla kesip tamamlıyoruz, hiç de belli olmuyo :D Sevgiler güzelim...

    YanıtlaSil
  9. Puzzle yapmak sabır işi,çok da keyifli..Sonuç biraz üzücü olmuş..

    YanıtlaSil
  10. Bende yaptım vaktiyle ama çok dağınıklık oluyor. Eksik parçaya çözüm bulunurdu özellikle böyle manzaralı bir puzzle da:) Belli ki annene daral gelmiş tam olsaydı da yapmazdı zaten hal böyle olunca yine de atmayıp bir okula verseydin dedi bir yanım:))

    YanıtlaSil
  11. offf çok fena bu kadar ilerletmişken atmış olmanız. Ama aslında anlıyorumda ben hiç duramıyorum bile bir an önce bitsin istiyorum bitmeyince de aklım kalıyor her yerim ağrıyor! Aklıma evde yatan 1000 parçalık puzzlem geldi bir offf da onun için çekeyim bari.

    YanıtlaSil

 
Powered by Blogger