Acılı ezme yaptık. :)
Geçen sene arkadaşımda yediğim acılı ezmeyi çok beğenmiştim.
Ben tek başıma yapmaya cesaret edemiyorum. İllaki arkadaşımın eli değmeli. :)
Geçen sene olduğu gibi bu senede yine birlikte yaptık.
Hem yapılışını merak edenler için, hemde bana not olsun diye bloğumda malzemeleri ve yapım aşamalarını anlatmaya çalışayım.
Acılı Ezme
Malzemeler
5 kilo kırmızı biber
4 kilo yumurta domates
400 gr acı biber
3 su bardağı saf zeytinyağı
1 su bardağından biraz eksik sirke
8-9 baş sarımsak
2 çorba kaşığı şeker (tepeleme olmasın)
Tuz
Yapılışı:
Domates ve biberi robottan çekiyoruz. (Domateslerin kabuklarını soymaya gerek yok.) Büyük bir tencereye koyuyoruz ve suyunu çekene kadar ocakta kaynatıyoruz. Acı biberi ve sarımsakları robottan çekiyoruz ve suyu çekilen karışıma katıyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. 2 çorba kaşığı şekeri ve tuzunu katıyoruz. Sirke ve yağıda katarak bir taşım daha kaynatıyoruz. Ezme bir yandan kaynarken, bir yandanda kavanozlara koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz ve sofra bezine sarıp 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün düz çevirip dolaba koyuyoruz, canımız istedikce afiyetle yiyoruz. :)))
Yukarıdaki ölçülerle, yarım kiloluk kavanozlarda 10 kavanoz çıkıyor.
Teşekkürler Fatma'cım, eline, emeğine, yüreğine sağlık.
oo ne güzelmiş hemde kolay tadını merak ettim yarın az bişey deneyip tadıcam güzel olursa bu ölçülerle yaparım
YanıtlaSilbide bu böyle yeniyor dimi yani kahvaltılık gb?
Bigocum, ister kahvaltıda ye, ister yemeklerin yanında.
SilEğer, çok acı sevmiyorsanız acı biberi azaltabilirsin.
İlk deneme için bu ölçüleri 2 ye böl öyle yap. Yarım kiloluluk 5 kavanoz çıkar.
Çok iç açıcı görünüyorlar, afiyetle yeyin inşallah.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silacılı ezme çok güzel olmuştur eminim de ben kavanoz kapaklarındaki gülen yüzlere bayıldım asıl:))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Teşekkürler. :)
SilOnları cd kalemi ile yaptım. :)(:
Allah Sağlıklı günlerde yemeyi nasip eder inşallah.
YanıtlaSilÇok güzel canım paylaşım için sağol bizde deneyelim..
YanıtlaSilafiyetle tütesinizz:))
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar.
:)
sevgilerimle..
Şu sıralar midem çok müsaade etmese de yemeğe en sevdiğim şeylerdendir.Ev yapımı olması ayrı güzel.Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilsağlıkla tüketin inşallah.. tarifi not aldım ben de.. eşim çok sever acıyı..
YanıtlaSilellerine sağlık denicem bende çok severim:))
YanıtlaSilAfiyetle yiyin ;) kapaklar cok sirin olmus beni gülümsetti..aciya biraz tatlilik katmis :)
YanıtlaSilNe güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilRABBİM ağız tadıyla yemek nasip etsin nurcancım.arkadaşınında seninde ellerine sağlık.kimbilir ne güzel olmuşlardır.
YanıtlaSilkışlıklar hazır oh ne güzel :)
YanıtlaSilsahildeniz
YanıtlaSilSabah Haberleri Okuyordum Yanlislikla Klavyemin Neresine Dokunduysam Beni Direk Buraya Getirdi..Sabah 7.45`den Bu Saate Kadar Blogunuzu Inceleme Firsati Buldum Ve Bayildim.. Ellerinize Saglik Benim Annemlerde Acili Ezmelerden Yapti Gecen Yil Cok Aci Olmustu Bu Yil Daha Iyi... HERSEY ICIN ELINIZI EMEGINIZE SAGLIK IYI CALISMLAR..:)
:)
SilHoşgeldiniz ve teşekkürler, yine beklerim.
Allah herkese Sizin Fatma'niz gibi arkadas versin :)Guzel günlerde mutlu sofralarda yensin insallah.Aciliyi cok severim teyzem yaparken ''benide hesapla fazla yap '''derim .kavanoz süslemenizde cok Guzel,benim de aklıma;acılı yerken kulağından duman çıkan bir figür geldi.kavanozumu boyle süsleyeyim ben de:)Gorusmek uzere
YanıtlaSil