Subscribe Twitter Facebook

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Arkadaşım ve Ben


Acılı ezme yaptık. :)


Geçen sene arkadaşımda yediğim acılı ezmeyi çok beğenmiştim. 


Ben tek başıma yapmaya cesaret edemiyorum. İllaki arkadaşımın eli değmeli. :) 
Geçen sene olduğu gibi bu senede yine birlikte yaptık. 



Hem yapılışını merak edenler için, hemde bana not olsun diye bloğumda malzemeleri ve yapım aşamalarını anlatmaya çalışayım. 


Acılı Ezme

Malzemeler 
5 kilo kırmızı biber
4 kilo yumurta domates 
400 gr acı biber
3 su bardağı saf zeytinyağı
1 su bardağından biraz eksik sirke
8-9 baş sarımsak
2 çorba kaşığı şeker (tepeleme olmasın)
Tuz

Yapılışı:
Domates ve biberi robottan çekiyoruz. (Domateslerin kabuklarını soymaya gerek yok.)  Büyük bir tencereye koyuyoruz ve suyunu çekene kadar ocakta kaynatıyoruz. Acı biberi ve sarımsakları robottan çekiyoruz ve suyu çekilen karışıma katıyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. 2 çorba kaşığı şekeri  ve tuzunu katıyoruz. Sirke ve yağıda katarak bir taşım daha kaynatıyoruz. Ezme bir yandan kaynarken, bir yandanda  kavanozlara koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz ve sofra bezine sarıp 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün düz çevirip dolaba koyuyoruz, canımız istedikce afiyetle yiyoruz. :)))

Yukarıdaki ölçülerle, yarım kiloluk kavanozlarda 10 kavanoz çıkıyor. 



Teşekkürler Fatma'cım, eline, emeğine, yüreğine sağlık. 




20 yorum:

  1. oo ne güzelmiş hemde kolay tadını merak ettim yarın az bişey deneyip tadıcam güzel olursa bu ölçülerle yaparım
    bide bu böyle yeniyor dimi yani kahvaltılık gb?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bigocum, ister kahvaltıda ye, ister yemeklerin yanında.
      Eğer, çok acı sevmiyorsanız acı biberi azaltabilirsin.
      İlk deneme için bu ölçüleri 2 ye böl öyle yap. Yarım kiloluluk 5 kavanoz çıkar.

      Sil
  2. Çok iç açıcı görünüyorlar, afiyetle yeyin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. acılı ezme çok güzel olmuştur eminim de ben kavanoz kapaklarındaki gülen yüzlere bayıldım asıl:))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)

      Onları cd kalemi ile yaptım. :)(:

      Sil
  4. Allah Sağlıklı günlerde yemeyi nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel canım paylaşım için sağol bizde deneyelim..

    YanıtlaSil
  6. afiyetle tütesinizz:))
    çok güzel görünüyorlar.
    :)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Şu sıralar midem çok müsaade etmese de yemeğe en sevdiğim şeylerdendir.Ev yapımı olması ayrı güzel.Ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  8. sağlıkla tüketin inşallah.. tarifi not aldım ben de.. eşim çok sever acıyı..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık denicem bende çok severim:))

    YanıtlaSil
  10. Afiyetle yiyin ;) kapaklar cok sirin olmus beni gülümsetti..aciya biraz tatlilik katmis :)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Afiyet olsun canım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. RABBİM ağız tadıyla yemek nasip etsin nurcancım.arkadaşınında seninde ellerine sağlık.kimbilir ne güzel olmuşlardır.

    YanıtlaSil
  14. kışlıklar hazır oh ne güzel :)

    YanıtlaSil
  15. sahildeniz
    Sabah Haberleri Okuyordum Yanlislikla Klavyemin Neresine Dokunduysam Beni Direk Buraya Getirdi..Sabah 7.45`den Bu Saate Kadar Blogunuzu Inceleme Firsati Buldum Ve Bayildim.. Ellerinize Saglik Benim Annemlerde Acili Ezmelerden Yapti Gecen Yil Cok Aci Olmustu Bu Yil Daha Iyi... HERSEY ICIN ELINIZI EMEGINIZE SAGLIK IYI CALISMLAR..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)

      Hoşgeldiniz ve teşekkürler, yine beklerim.

      Sil
  16. Allah herkese Sizin Fatma'niz gibi arkadas versin :)Guzel günlerde mutlu sofralarda yensin insallah.Aciliyi cok severim teyzem yaparken ''benide hesapla fazla yap '''derim .kavanoz süslemenizde cok Guzel,benim de aklıma;acılı yerken kulağından duman çıkan bir figür geldi.kavanozumu boyle süsleyeyim ben de:)Gorusmek uzere

    YanıtlaSil