Subscribe Twitter Facebook

23 Eylül 2012 Pazar

Pazar Günü Faaliyeti


Defter ve kitap kaplamak :)(:


Bu işleri zevkle yapan birileri var mıdır acaba? 
Bana eziyet gibi geliyor. 



Şanslıyım ki, annem bendeydi ve bana büyük yardımı oldu. :)


Canlarım benim. :)



Eğer henüz kaplık almadıysanız, şeffaf düz parlak olanları değil, şeffaf ama biraz pütürlü olanları tercih edin derim. Ben alırken düşünemedim, kaplarken kitap devamlı kayıyor zorluyor insanı. 



Dershane kitapları


okul kitap ve defterleri...


Kitapların büyük kısmı kaplandı, 
belki kızımın dershane kitaplarından kaplanmamış olanlar vardır, kendisi dershanedeydi. 

Birde etiketler alınıp, üzerleri yazılacak. 

İşin büyük kısmı bitti, onlarda nasıl olsa yapılır. :)))

Birazdan okul kıyafetlerini ütülemeye gideceğim. 

Okul açıldı telaş başladı :))

Dilerim Allah tüm öğrencilere zihin açıklığı versin, sağlıklı ve başarılı bir yıl olsun... 
Ve tabiki öğretmenlerede kolaylıklar diliyorum. :)



22 Eylül 2012 Cumartesi

Kek Yapıyoruz ve Birazda Reklam :))))


Bir Cumartesi sabahı kalkılır, 


ve tüm malzemeler bir araya toplanır. :) 


Malzemeler: 
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un 
1 vanilya
1 kabartma tozu
Kakao
Ve kızınız yada oğlunuz hatta varsa bir tanede küçük çocuk :)))


Çocukların işi ne demeyin, büyük çocuk keki çırpacak, küçük çocuk ayak altında dolanıp işinizi zorlaştıracak, sizde işi biten malzemeleri toplayıp, isterseniz fotoğraf çekeceksiniz. :)) 


Gelelim yapım aşamasına,
3 yumurta ve 1,5 bardak şekeri mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. 



Ara sıra küçük kızımıza laf yetiştiriyoruz. 


Bu arada küçük bende yapacağım diye, çekmece kulpuna basarak tezgaha yükselir ve bende bende diye kek yapım aşamasına dalış yapar. Olay bu şekilde gelişmezse kek güzel olmaz baştan söyleyim. :)


Çırpmaya devam ediyoruz.



İçine bir bardak süt


ve bir bardak sıvı yağ ilave ediyoruz ve çırpmaya devam. 
3 bardak unu katıp biraz daha çırpıyoruz 


ve 1 paket kabartma tozu ile 1 paket vanilyayı katıyoruz


ve yine çırpıyoruz. 

Mikser ne büyük kolaylık, eskiden miksermi vardı. Çatalla çırp dur. :)


Tüm malzemeler iyice birbirine karıştıktan sonra yağ sürülen kek kalıbına yarısını döküyoruz. 
Bu arada kek kalıbını ne kadar çok yağlamışım. O arada hem telefonla konuşup, hem Melise laf yetiştirip, hemde fotoğraf çekiyordum. :))


Kalan yarısına biraz kakao katıp yine çırpıyoruz. :)


Sonra kakaolu karışımıda üstüne döküyoruz



Kek karıştırma kabındaki hamuru kaşık yardımı ile iyice sıyırıyoruz 


Ve kek fırına girmek için hazır. :)


Fırının orta katında altlı üstlü olacak şekilde yaklaşık 170 - 180 derecede 40 - 45 dk (pişme durumuna göre)  pişiriyoruz. 
Kek pişmeye başladıkca mutfaktan güzel kokular gelmeye başlıyor :)) 


Ve kekimiz pişti. 


Borcama kalıbı ters çevirip çıkarıyoruz. 

yemek için sabırsızlıkla bekliyoruz


Ve kekimiz hazır :) 




Herkese iyi hafta sonları :)

20 Eylül 2012 Perşembe

Kış Hazırlıkları

Ben hala hobi dünyama dönemedim. :)


Bu sene kış hazırlıklarına verdim kendimi. :)))
Her sene annem yapar biz hazıra konardık. 
Ne zamana kadar annem yapacak ki? 
Artık yoruluyor, kıyamıyorum ona.
Bu sene ben anneme vereceğim. 


Arkadaşım Fatma'nın yaptığı yemekler , pastalar, börekler, salatalar o kadar  güzel ve lezzetli olur ki...
Onunda yardımları ile bu sene hazırlıklarımı tamamladım :) 
Fatma'cım, ne zaman yardım ve destek istesem sağolsun  beni hiç geri çevirmedi. Bir çok şeyi birlikte yaptık. 


Yukarıdaki kavanozların üzerine yaptığım yüzleri Melis görünce anne & baba diyor :))
Ben arasıra böyle yüzler yaparım işte. Kavanozlara, kuma, kağıda olabilecek her yere. 

Bakalım neler yapmışım (z) 

Sivri biberleri kızartıp, kabuklarını soyup, koyu bir kıvama gelene kadar kaynayan domatesin içine attık, sarımsak ve tuz ilave edip, sıcak sıcak kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapatıp, kavanozu ters çevirdik, ertesi sabah düz olarak çevirdim, 


:)(: 


Kabak kurusu



Biber kurusu


Biber ve kabak kurusuna bayılıyorum. 
Kışın, kaynayan suya koy, yumuşayınca süzüp, tavaya yağı koyup biraz salça katıp, biberi yada mantarı içinde biraz çevirip üzerine sarımsaklı yoğurt dök afiyetle ye. :)


Biber közlemesi


Patlıcan salatası (közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber, közlenmiş yeşil biber) 


Ve tarhana... 
En sevdiğim çorba tarhanadır.  
Bu çorbayı yaptığım zaman kaseden kaşık kaşık yemeyi değil, kupaya doldurup yudumlaya yudumlaya içmeyi severim. :)) 


Ve tarhana kururken...

Ne zahmetli bir iştir tarhana yapmak. 

Biz tarhanayı sebzeli değil sade yaparız. Daha doğrusu annem yapar. :) 

Annem yaparken gördüğüm kadarı ile anlatmaya çalışayım, yanlışım varsa affola... 

Eşit oranda yarma unu ve torba yoğurdunu birleştirip, bir tencerede biraz yoğurdu sulandırıp ısıttı kaynamadan  yoğurt ve yarma unu karışımına  katarak  çok cıvık olmayacak şekilde yoğurdu, üzerini kapattı. Ben bir kaç gün geldim gittim, karıştırdım. O bir kaç gün evin içi nasıl koktu anlatamam. :) Ekşi ekşi... 

Tarhanayı dökeceği zaman sabah erkenden temiz bir bez üzerine parça parça döktü. Bu aşamada teyzem yardım için geldi ve ikisi akşama kadar tarhana ile uğraştılar. Tarhananın yüzü kurumaya başladıkca ters çevirdiler, kurudukca içine açtılar, kurudukca ufaladılar, son aşama en zor olanı.

Ufalanan tarhana avuç içi ile bastırılarak iyice ufalanıyor ve elekten geçiriliyor, sert kısımlar kaldıkca avuç içleri mahvoluyor, bu aşamada biraz yardım edebildim. 

Annemler tarhana ile uğraşırken, bende yemekti, pastaydı, çaydı bunlarla uğraştım. :)

Elenen tarhana yine temiz bez üzerine sevirelerek iyice kuruması için bekletiliyor. 

İşte böyle. Boş durmadım yani. 
Kışın afiyetle yenecekler inşallah. :)